MEDIU

Protejarea mediului si dezvoltarea durabila

ELECTRA isi desfasoara activitatea intr-o tara cu o zestre naturala si peisagistica de o remarcabila frumusete, varietate si echilibru. Din respect pentru diversitatea naturala a tarii noastre, am fost motivati inca de la infiintare sa gestionam eficient impactul produselor, serviciilor si proceselor noastre asupra mediului inconjurator.

Din anul 2005, ELECTRA detine certificarea de mediu in conformitate cu EN ISO 14001, care garanteaza utilizarea rationala a resurselor si minimizarea impactului imediat si pe termen lung asupra mediului, inclusiv conformitatea cu standardele si reglementarile legale. De asemenea, pentru realizarea produselor noastre utilizam materiale si tehnologii care respecta Directiva RoHS.

Inca din faza de proiectare luam masuri pentru reducerea consumului de resurse prin:

  • Minimizarea dimensionala
  • Gasirea de solutii pentru o asamblare eco
  • Utilizarea de materiale reciclabile
  • Reducerea consumului de ambalaje
  • Eliminarea tehnologiilor poluante
  • Reducerea consumului de energie

Noile generatii de produse ELECTRA, realizate in tehnologie GLASS, cu cele mai moderne utilaje, reprezinta transpunerea in practica a tuturor acestor masuri.

Nevoile generatiilor viitoare reprezinta preocuparea noastra de-a lungul intregului proces de productie!

Si dumneavoastra puteti contribui la protejarea mediului inconjurator!

In conformitate cu HG 1037/2010, ca instalatori sau utilizatori ai interfonului sau videointerfonului marca ELECTRA aveti obligatia de a nu elimina instalatia de interfon, videointerfon sau parti componente ale acesteia ca deseu municipal nesortat.

La fel ca orice alte deseuri de aparate electrocasnice, orice componenta a unui interfon sau videointerfon de acces iesita din uz devine DEEE (Deseu de Echipamente Electrice si Electronice), care se colecteaza selectiv si se preda firmelor autorizate sa colecteze aceste deseuri.

In tot ceea ce facem tinem seama si de nevoile generatiilor viitoare!

Instalatia de interfon sau videointerfon (sau o componenta a acesteia) iesita din uz se colecteaza de instalatorii autorizati ELECTRA. Lista instalatorilor autorizati poate fi gasita in zona Distributie-Service.

Prin predarea interfonului sau videointerfonului vechi (care nu se mai utilizeaza) la un instalator autorizat protejati mediul înconjurator, deoarece DEEE nu sunt biodegradabile. Prin colectare selectiva aceste deseuri ajung la o instalatie de tratare adecvata.

Echipamentele electrice si electronice fabricate dupa 31 decembrie 2006 au aplicat pe carcasa sau pe ambalaj, instructiune de utilizare si pe certificatul de garantie simbolul Reciclare.

In Uniunea Europeana, acest simbol semnifica faptul ca dupa iesirea din uz echipamentul devine deseu (DEEE) care nu se arunca la gunoiul menajer sau la deseul municipal, ci se colecteaza selectiv si se preda punctelor de colectare DEEE.

Produsele ELECTRA se livreaza in ambalaje de carton sau plastic. Dupa instalare, ambalajele pot fi reutilizate, iar in momentul in care devin deseuri aveti obligatia sa le colectati selectiv (HG 621/2005).

Hartia si cartonul se colecteaza in containerul albastru, iar plasticul in containerul galben. Marcajul Reciclare arata ca ambalajul respectiv poate fi reciclat.

Prin actiunea Dumneavoastra de a colecta selectiv deseurile de ambalaje preveniti poluarea mediului si oferiti familiei dumneavoastra sansa de a trai intr-un mediu curat si fara poluare.